tirsdag 2. april 2013


Cartagena, Colombia 01.04.13

 

Etter to fantastiske uker på Bonaire, har vi nå vært i Colombia i en og en halv uke. Det er ubeskrivelig å kjenne på søramerikanske vibber igjen. En del av verden som vi har et helt spesielt  forhold til. Bare følelsen av spansktalende rundt oss,  helt herlig! Colombia har lenge stått på reiselisten vår. Dette  mye omdiskuterte turistmålet, vakre mennesker, beste maten siden Portugal, skurker overalt, levende kultur, en plastisk kirurgisk klinikk på hvert hjørnet, her får du nye pupper til en slikk og ingenting. Absolutt å vurdere etter to fødsler, he, he!

Cartagena, som vi hadde sett for oss som en liten sjarmerende koloniby langs Colombias kyst, var alt annet en det. Vi kom frem på kvelden, etter en smørseilas fra Bonaire, og ble møtt av skyskrapere og storbyfølelse. Deilig! Cartagena har en vakker gamleby, og det er der det skjer. Maten her er nesten verdt sitt eget innlegg. Nydelig fiskerestauranter, argentinske kjøttrestauranter, tapasbarer, vaffel og crepes, salt, søtt og sikkert hundre forskjellige varianter. NAM!!!

Savannah gikk av for en uke siden, det var vemodig å sende henne hjem. Men en kan ikke leve på luft og kjærlighet evig, så hun reise hjem for å jobbe og spare seg opp til nye eventyr. Takk for alt Savannah, du er en fantastisk person.

Vi har også dessverre blitt frastjålet satelittelefonen og en vhf radio siden sist.

Noen nordmenn har vi også møtt på, som lever det glade liv her nede. Blant annet Jan fra Kristiansand. Som tok oss med på en kveld vi sent vil glemme.

Vi har fått oss et nytt mannskapsmedlem, Federico fra Chile, som hvertfall blir med til San Blas. Han jobbet som advokat, sa opp jobben og har nå backpacket i Sør Amerika i et år.

Vi går til San Blas i natt. Som er et øyrike utenfor Panama, ganske isolert, uten butikker og internett. Så siste innspurt i dag med opptatering av blogg og innkjøp av mat etc. På San Blas lever det fortsatt indianere. Kunafolket er ekte indianere som fant sin tilflukt her når spanjolene herjet i området.

Skal bli godt å komme oss på havet igjen!

 

 

5 kommentarer:

 1. Hei Marianne og Lars.

  Det er en stund siden vi var inne og oppdaterte oss på hvor dere er i verden, men skjønner jo straks at dere har det helt fantastisk på tur.
  Skulle gjerne brukt solen som "klokke" og tatt livet som det kommer en periode vi også.
  Det er hyggelig at dere legger ut mange bilder slik at vi kan drømme oss inn i deres verden et øyeblikk.
  Her i Oslo går den travle verden videre, og vi har blitt foreldre til en liten jente igjen som heter Sofia. Hun kom til verden den 6. feb. Vi koser oss med Iben og Sofia, men merker at det var litt enklere når vi bare hadde ei jente :-)
  Heldigvis har vinteren nå sluppet taket og det har vært nydelig vær i Oslo i to uker. Ser fram til ordentlig vår og masse utekos.
  Kos dere videre :-)

  Klem fra Line og Bjørn Christian

  SvarSlett
 2. Hei Eventyrere!

  Fint å se bilder av dere og det er jo en stund siden vi var sammen på St.Lucia. Vi ønsker våren velkommen her hjemme og jammen er vinteren lang. Det er ikke vanskelig å tenke nye reiseplaner etter de eksotiske stedene dere opplever. Jeg er sikker på at deres reiseopplevelser smitter over på alle som følger reisebrevene.

  God tur mot Panama og vi gleder oss til å så dere igjen snart.

  Hilsen

  Hans Christer

  SvarSlett
 3. Hej Marianne, Lars, Noa och Lilly!

  Jag följer både er och Warskavi med spänning här i från ett gråmulet Sverige. Det är underbart att se alla era fina bilder och läsa era berättelser! Man blir ju lagom avundsjuk på alla äventyr ni hittar på!

  Jag hoppas att våra vägar korsas snart igen!

  Hälsningar
  Karin från Warskavi

  SvarSlett
 4. Hei folkens!
  Utrolig artig å lese om alt dere opplever. Syns likevel det er på tide at dere vender nesa hjemover en tur. Gleder oss til å sitte rundt stuebordet i Lemlia og høre historiene deres:-).

  Her hjemme går dagene med til jobbing og husjakt.

  Ses snart! Ps: Hva i svarte er det med familien Hansen og telefoner?!

  Hilsen Hilda og Harald.

  SvarSlett
 5. I spotted "FREE SPIRIT" on San Andres, Colombia. What an incredible boat! We are staying right next to you with SY LIV. Please, send me an email address. I want to send you an email with some ideas ;) We are a lot of young people from Germany, sailing around the Carribbean and come back to the Baltic Sea in July this year. You can take a look what we are doing: www.seasicksailing.com, mail@seasicksailing.com

  SvarSlett