lørdag 10. november 2012

Full fart med forbredelser til Atlanterhavnskryssning!


Las Palmas, ARC 2012


Etter en god seilas fra Porto Santo, mer vind enn forventet, har vi altså nådd det første målet vårt-LAS PALMAS. Litt tidligere enn planlagt, men greit å være ute i god tid. Vi har MYE å ordne.

 

Vi synes etter to uker at livet på Gran Canaria er ganske så fint. Mest fordi vi har mange kjente rundt oss, herlige jordomseilere, som vi allerede traff tidlig på turen. VARME. Fri tilgang på alt av utstyr til båten etc. God mat og drikke. Flotte lekeplasser for barna. Ellers er det veldig lite spesielt her på Kanariøyene. Men stemningen her, gjør at vi storkoser oss. Føles veldig bra at vi er på plass, nå er det ikke noe mer vi skal rekke.

 

Ellers så gleder vi oss veldig til å få Berit, Petter og Cecilie på, og selvfølgelig vårt ultimate crew: Trygve, Christer, Håkon og Christiane!!!

 

Snart begynner kalaset rundt ARC, og det er masse som skal skje i Marinaen.

 

Vi hadde for noen kvelder siden vår første barnefrie kveld. Og vi hadde det så utrolig hyggelig. Verdens beste svenske, Simon, var barnevakt, og han og Lilly hadde pannekakefest. Vi dro på en bitteliten tapasbar, et hull i veggen med vintønner som bord med krakker rundt, helt perfekt! Det ble mye røverhistorier og nok med god rødvin. En kveld vi vil leve lenge på.

 

Vi er endelig en av de minste båtene hvor vi ligger, det føles fint. Nærmeste nabo er Julie og Mark fra England, nydelige mennesker.

 

I går hadde vi texmexaften om bord, vi hadde lovet Maria og Ingeborg på Lupi ”tacokveld”.  Vi var så heldige å få tak i alt en kan tenke seg til en optimal texmex, til og med creme fraiche, hurra! Vi laget maten sammen, mens coronaene lå til avkjøling i badebaljen til barna. Vi var en god gjeng på elleve stykker. Veldig koselig, vel hjem til Maria og Ingeborg.

 

Og det må jo selvfølgelig nevnes at Lilly mistet sin første tann i dag.

 

Felix fikk som planlagt vaksinen sin.

 

Siden vi har så mye å forberede på båten, har vi begynt å ta med barna på lekeplassen noen timer etter frokost. En av oss voksne har ”barnehage” med ”trekløveren”, mens de tre andre jobber på båten. Det fungerer utrolig bra, barna storkoser seg, og vi ligger før skjema i forhold til ARC.

 

Litt uvirkelig for oss er det at hjemme er det kaldt, snø og julestemning. Vi føler at det er august og varmt fortsatt, rart.

 

Vi ønsker oss flere kommentarer på bloggen. Tusen takk til dere som har gjort det. Av de 5400 som har vært inne, hadde vi satt veldig pris på litt flere hilsninger.

Helt til slutt må vi tilføye at vi ble mildt sagt skrekkslagne når vi for noen dager siden oppdaget kakkelakker på dekk. Heldigvis ble vi beroliget av Mark, som fortalte at dette forekom. Siden disse insektene også flyr, er det ikke til å unngå.

 

På gjensyn, Benedicte, Joakim, Lars, Marianne, Lilly, Noah og Felix(-:

 

 

 



















 
 

4 kommentarer:

  1. Hei dere!

    Det er veldig kjekt å følge med på reisen gjennom bloggen, ikke minst er det et aldri så lite avbrekk og øyeblikk til å drømme seg vekk fra det vante og hverdagslige her hjemme:-) Det ser ut som dere koser dere stort. Vi gleder oss til nye oppdateringer og bilder! Ragnar & Merete (forøvrig 1 uke til termin i dag:-)

    SvarSlett
  2. Hei dere alle. Virker som dere forsatt har det topp og er forsatt gode venner(ser ut som et plassbytte på jentene:)) Som dere sier er det ikke mye å hyggelig å være i Norge om dagen. 9 grader, regn og tåke. Lengter tilbake til da jeg var så heldig å få være med dere ned til Danmark. Var en fantastisk opplevelse for en som ikke har seilt før. Lykke til videre og har dere tid kan dere seile en tur til Poerto Du Mogan. Veldig fin havneby med plass til båten deres også. Hils alle ombord og ser frem til høre mer fra dere. Mvh Morten

    SvarSlett
  3. Hei Hei. Supert å lese at dere har det bra. Skulle ønske jeg var med dere nå. Men vi får se om jeg ikke plutselig dukker opp underveis. Ha en fin tur over dammen.
    Mvh Thomas K

    SvarSlett
  4. Hei kjære dere!!

    Er så hyggelig å lese oppdateringer og ikke minst se bilder av dere her på bloggen!! Stor stas hver gang det kommer en ny post. Høres og ser ut som dere har det fantastisk! Her hjemme er det mørkt og skikkelig høstvær med regn - så da er det ekstra deilig å drømme seg bort ved å se på bildene deres. Ringer deg en dag for å høre stemmen din Marianne :)

    Håvard, Squash og lille Maja hilser :)

    Gode klemmer fra Mari

    SvarSlett