torsdag 25. oktober 2012

IKKE ALLTID AT TING GÅR ETTER PLANEN..


Når man lever som jordomseiler er vår største «bekymring» det beryktede været.

Dagen da planen vår var å sette kursen mot Graciosa, så gikk timene fra oss på land grunnet at vi plutselig var meget forsinket med klargjøring av båten. I mellomtiden endret været seg ettersom timene gikk og vi besluttet oss for å bli liggende til neste vindu åpnet seg opp her på Porto Santo.

MEN, herregud tenk så heldig vi er som har all verdens av tid og kan bli liggende på en så flott øy midt ute Atlanterhavet kun for å vente på været!

I mellomtiden har begge familiene kost seg med hver sin utflukt til den frodige naboøya Madeira, som kun var et par timers fergetur unna Porto Santo. Det var et deilig syn for øyet med grønne og frodige blomster og trær i motsetning til vulkanøya vår.

Vi har sagt adjø til mange venner her i havnen, men trøster oss med at vi møtes igjen ett eller annet sted i verden på ferden videre. Og nesten alle som har ligget her sammen med oss skal vi seile ARC med.

De siste dagene har det vært en del lavtrykk som har ligget og sirklet rundt øya og heftig vind, opp mot 40 knop her inne i havna og en del regn. Så det har blitt mye vær-prat oss båtene i mellom for å diskutere når vi kan komme oss videre.

I dag prøver vi oss igjen, mat og drikke har blitt hamstret inn, middagen er blitt laget på forhånd, gummibåten er vasket, skylt, blitt heist opp og det samme med vannskutern. Og hele Free Spirit ser nå frem til en ny seilas nedover mot Kanariøyene. Øya Graciosa dropper vi, i og med at vi har blitt liggende her lenger enn planlagt og det begynner å nærme seg ARC og klargjøring av båten for den store ferden over Atlanterhavet. Vi setter derfor kursen mot Tenerife, men reserverer også plass i havnen i Las Palmas på Gran Canaria tilfelle vi ønsker å gå dit i stedet.

Å, som vi gleder oss til å både Felix sine besteforeldre og tante kommer på besøk i Las Palmas, samt det herlige mannskapet vårt over Atlanterhavet, Håkon, Hansemann, Kristiane og Trygve!

Da setter vi straks kursen videre utover i havet!
 
Gutta på Bonni klare for avgang. Jan og Ivar (som mønstret på i Porto Santo) Flotte typer
 Felix og Benedicte på marked i Funchal, Madeira
 Pannekakefest på Free Spirit. Nabobarna var på besøk
 I "hytta" på Madeira
Kraftig og vakkert landskap på Madeira

1 kommentar:

  1. Hei Marianne og Lars :)

    Det er veldig morsomt å se at dere er kommet dere et godt stykke ut i verden. Ser ut som om dere har det kjempefint. Håper dere har kommet trygt fram til neste havn og at dere har det bra. Gleder oss til oppdatering :) Klem fra Line og Bjørn Christian (gamle naboer)

    SvarSlett