mandag 15. oktober 2012

Adjø Porto Santo

Etter 11 dager i Porto Santo er mannskapet om bord på «Free Spirit» modne for litt miljøforandring. Turen går til kanariøyene, nærmere bestemt Isla Grasiosa på nordsiden av Lanzarote. Her er planen å ligge for anker og ta livet med knusende ro. Det er visstnok spådd greie vinder og vær nedover så vi håper på en fin seilas.
De siste dagene har gått med til gode middager med nabobåtene, strandliv, byturer, gummibåt og vannscooterkjøring. Vi har fått orden på dieselpumpe og vaskemaskin, JIPPI.  Takk til soloseiler Jan for god hjelp med rør og pumper.
Dagen i dag er som de fleste dager før vi skal ut på sjøen igjen. De består i å vaske og rydde båten. Fylle tanker med vann og diesel. Hamstring av mat og drikke. Går helt sykt mye vann om bord har vi funnet ut. Planlegge ruten i papirkart og på kartplotter’n. Sjekke med evt marinaer om mulig plass. Lade alt av elektrisk utstyr. Ta opp dingy og vannscooter og kjøre dem i ferskvann. Gå over alle skap og annet utstyr i båten å sjekke at det er klart for litt krengning. Og selvfølgelig sjekke været en del ganger, hehe..
Masse gode hilsener og tanker fra alle om bord på «S/Y Free Spirit»
 
 
 Vi var 13 norske tilbords på en fin resturant inne i fjellet på Porto Santo. Nydelig sted og god stemning
 Hjælp
 Brødbakern Lars
 Felix og Benedicte koser seg på overfarten fra Lisoa til Porto Santo
 Lilly er indianer
Mange mange firfisler på Port Santo!!

3 kommentarer:

  1. Hei Lilly og Noah!!!

    Du er veldig kul som kaptein sabeltann, Lilly. Skikkelig fint bilde synes både Sandra og Sebastian.
    Ønsker bare å legge igjen en liten hilsen til dere begge to. Håper dere koser dere på tur og Sandra savner dere og snakker ofte om dere.
    Vi skal fortsette å følge bloggen og så hørte vi at bestemor hadde en god nyhet......blir koselig å se deg snart igjen, Lilly.

    Mange klemmer fra
    Sandra og Sebastian

    SvarSlett
  2. Kjære dere!
    Synd vi ikke fikk sagt sikkelig Bon Voage eller rakk et sikkelig sjøslag til.Savnet Free Spirit på Grasiosa et magisk sted.Nå er vi tilbake i kalde nord, med sommerdekk på snøslapps bilkø og angrer på at vi ikke fikset det før vi dro.Dog er det godt å se kjente og kjære igjen.
    Vi hadde noen utrolige uker, møter med spennende mennesker og vakker natur.Vi var også heldige å fikk se 2 havskilpadder, mange delfiner, 5-6 hvaler og en stakkars liten flyvfisk som hadde strandet på Embla
    Skulle gjerne vært en av dem dere treffer igjen videre på ferden. Dere får leve ut drømmene våre ,følger dere.
    Lev vell !! Klemmer Terje&Tove

    SvarSlett
  3. Mi amigos!!! takk for sist! håper at turen deres over til las palmas gikk bra. Det ble litt ruskete for oss og Bonnie utpå morgenen dagen etter vi satte seil, men det gikk bra. Håper vi snakkes snart igjen!

    SvarSlett