torsdag 11. oktober 2012

Full fest på Porto Santo!

Etter en nydelig 4 døgns seilas fra Lisboa dukket plutselig den dramatiske, vulkanske øya Porto Santo opp i det fjerne. Marianne var så heldig å ha morgenvakten da denne øya viste seg foran oss midt ute i Atlanterhavet. De 3 første døgnene hadde vi bra med vind og myke, lange dønninger fra siden av og bakfra. Barna merket fort at vi var ute på sjøen igjen som resulterte i litt oppkast nå og da, men etter et døgn med mye søvn og lek oppe i cockpit var det full rulle som vanlig på de minste.
Marianne og Benedicte har endelig hatt sine etterlengtede nattevakter noe som vi gjerne fortsetter videre med. Vi delte 4 timers vakter mellom par’ene. Marianne og Benedicte ønsket å starte litt pent med selskap fra sine kjære i løpet av natterstimene så Lars og Joakim sov i cockpit da "deres" var på vakt.
Det siste døgnet og de siste timene før vi ankom marinaen i Porto Santo fredag for snart en uke siden, ble det motvind og motoren måtte dessverre igangsettes den siste biten.
Vi skriver 11 oktober og her er det knall blå himmel, sol, 28 grader i skyggen og 25 deilige grader i det azurblå og klare atlantervannet.  Snart har vi ligget long-side en uke i en liten og trivelig havn som er full av liv og røre forårsaket av andre jordomseilere. For et herlig miljø, for noen trivelige, interessante mennesker/familier fra mange forskjellige nasjoner!! Free Spirit har vært en naturlig møteplass når mange av båtene har samles til middag og et glass vin eller to.
Må nevne våre «unggutter», Terje og Hans som frakter båten Embla fra Oslo og til Gran Canaria. Vi har sjelden sett Lars og Joakim sitte som tente lys, høre på historier og suge til seg erfaring gjennom disse vanvittig sjarmerende og knall bra karene som holder koken mye lenger enn oss. I morgen får de sine koner om bord, som vi gleder oss til å bli kjent med dem.
Våre kjære bergensere, de nygifte Linn og Eirik som seiler sammen med deres gode venninne Eirin, møtte Lars og Joakim allerede over Biscaya og vi har fulgt hverandre videre nedover kysten av Spania og Portugal og nå her på Porto Santo. Alltid like hyggelig selskap!
Også har vi trønderen og solo-seilere Jan på 26 år med sin 26 fot båt som vi har blitt godt kjent med. For en trivelig og barsk kar! Han seilte natt over til naboøya Madeira og hentet sin kjære som det nå var 4 måneder siden han hadde sett. De er nå tilbake på Porto Santo
Fiskeren Carlos har båt på den andre siden av brygga og har kommet over til oss hver dag med deilig fersk fisk og tilbredt uendelige deilige fiskemåltider på grillen. Han har vært godt selskap på kveldstid med våre andre venner. Snakker om kortreist mat.
Ellers nyter vi strandliv og trilleturer inn til sentrum. Vi har leid bil et par dager og utforsket denne lille, men «ville» øya. Det har også blitt noen fotturer på noen av de vulkanske, men frodige toppene.
Slik det ser ut nå blir vi nok her til over helgen før vi seiler over til Madeira som befinner seg en kort dag unna.
 Benedicte og Felix vasser
 Noah chiller'n på plassen i sentrum
 Felix avtrykk
 Havnen i fugleperspektiv, Finner dere "Free Spirit"?
 Laaang strand
 Joakim fikk seg ny venn
 Felix liker strandliv
 Masse flotte grillsteder rundt omkring på øya. Flinke til å tilrettelegge for utendørs samhold gitt
Pico Castelo, flott frodig topp med masse flotte plasser for grilling og lek
 Hans, Lars, Terje, Felix og Joakim koser seg med lunsj ombord på Embla. Marianne, Benedicte og Lilly var også med.
 Lilly leker med fikser'n Carlos sitt agn
 2000 kg fisk ligger til kjøling i dørken. Skal selges på Madeira.
 Kortreist mat. Fiskebåten tl høyre. Free Spirit til venstre
 Lars disket opp med nydelig bakst på overfarten fra Lisboa til Porto Santo
 AI AI, land i sikte
 Noah, Felix og Lilly koser seg ombord
 

På tur i "fjellheimen" med leiebil
A luego

1 kommentar:

  1. God kveld! Her kommer en hilsen fra kalde Norge, 4+ her i kveld. Hans Christer har bestilt tur og ankommer Las Palmas den 15.11, han har allerede begynt å få reisefeber:-). Kos dere i Porto Santo, vi snakkes snart.
    Hilsen brodern'n, Hilda og Harald.

    SvarSlett